BIERBROOD

Recept voor een bierbrood met PEELANDER Zeeuws Goud

Tripel, 8.o Vol % Alc.

Erg makkelijk om te maken en heerlijk bij een borrelplank!                           

 

Ingrediënten:

500 gr zelfrijzend bakmeel

                           1 theelepel zout

                           1 eetlepel olijfolie

                            1 flesje PEELANDER ZEEUWS GOUD 33CL

                             Extra boter om de bakvorm mee in te vetten

Bereiding         : 1 Verzamel de ingrediënten en vet de cakevorm in met boter

                             2 Doe het bakmeel in een mengkom, voeg zout en een scheutje olijfolie toe

                              3 Voeg de bonus-ingrediënten  toe zoals een keuze uit:    Blokjes feta, geraspt

                              kaas, stukjes uitgebakken bacon, zongedroogde tomaatjes, ringetjes lente-ui,

                              zonnebloempitten, verse kruiden zoals rozemarijn, tijm of oregano, specerijen.

                              4 Voeg het PEELANDER ZEEUWS GOUD toe aan de mengkom

                               5 Meng alle ingrediënten met een schone hand vlot door elkaar. Als het  

                               samenhangend is, is het genoeg. Het hoeft niet lang gekneed te worden. Een 

                               iets natter mengsel is helemaal niet erg.

                             6 Vorm van het deeg een brood en leg dit in het ingevette cakeblik.

                             7 Bak het brood in een voorverwarmde oven op 180-190 graden in 45-55

                                minuten gaar. Het is gaar als een saté prikker er droog uitkomt.

                                Lekker met een likje boter op een borrelplank!

 

NAAR EEN RECEPT VAN Peelander Bieren in het Maandblad LANDLEVEN 10 O