Entrecote met Zeeuws Goud

Zeeuws Abdij Bier, Knotwilgendreef 23, 4493 EJ Kamperland, tel 06 50695519

           Bank NL45 RABO 0312 2563 10, BTW : 112505855 B01 KvK 67610862.

                  Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 9 tot 17 uur.

 Entrecote met een bierjus, aardappelpuree en gekarameliseerde sjalotjes en een groente naar keuze.

in 30 min.

Peelander Zeeuws Goud is een bier wat uw brouwmeester op het oog had voor de personen die de Peelander Tripel, te hard en te scherp vinden. Zo moet een Tripel echter zijn: Hard en scherp! Daarom brouwde uw brouwmeester met heel andere grondstoffen ook een Tripel van 8% met de naam :Zeeuws Goud: Een extra zachte smaak met een vleugje bitterheid, kruidnagel en vanille. Dit bier gaat heel goed samen met zoetzure gerechten en met een entrecote en is  voor de echte bierliefhebbers een waar genot!

Ingrediënten:

400 gr sjalotjes           50 gr boter

4 el appelstroop           4 entrecotes

25 gr bieslook             Aardappelpuree zoals u wel weet.

1 flesje Peelander Zeeuws Goud = 33 cl.        2 kruidnagels.          Enkele takjes tijm

Zacht en iets heeeel bijzonder!!! Hoofdgerecht voor 4 personen

 

 

Bereidingswijze: Snij de sjalotten in partjes verhit 25 gr boter in een hapjespan en bak de sjalot in 20 min. Op laag vuur. Voeg na 10 min. 1 el appelstroop toe en roer op middelhoog vuur , zodat de appelstroop kan karamelliseren . Snijd 25gr bieslook fijn en meng dit door de sjalot die is gekarameliseerd. Verhit 25 gr     boter in een koekenpan en bak de 4 entrecotes die op kamertemperatuur zijn met peper en zout in 3 min. Rosé. Keer ze halverwege de tijd om. Laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie . Maak de aardappelpuree zoals u gewoon bent. Voeg nog 2 kruidnagels toe aan het bakvet en fruit dit 2 min. op laag vuur . Blus het geheel af met 33 cl Peelander Zeeuws Goud  ( 1 flesje) en doe daar nog 2 eetlepels appelstroop bij. Breng dit aan de kook en kook het in tot 1/3 op laag vuur Breng op smaak met peper en zout en verwijder de kruidnagels. Serveer de entrecote met aardappelpuree, gekarameliseerde sjalotjes en jus en een groente naar keuze en drink er een mooi glas PEELANDER ZEEUWS GOUD bij.

KIJK OP WWW.ZEEUWSABDIJBIERBIER.NL VOOR MEER RECEPTEN

 

Dit bier is te koop op ruim 100 markten en in de winkel: SHOP IN SHOP, Veerweg 1 in Kamperland

 

Naar een recept van het jurylid van HEEL HOLLAND BAKT Jannie vd Heijden