Hartige uientaart

Bereid dit heerlijke gerecht in 35 minuten           

 

Ingrediënten, hoofdgerecht voor 4 personen

2 el olijfolie

750 gr uien in halve ringen

100 ml Peelander Dubbel Abdijbier

1 rol croissantdeeg

100 gr ham

4 eieren

150 ml slagroom

3 el fijngehakte peterselie of bladselderij + wat voor de garnering

200 gr abdijkaas, zoals Port salut zonder korst en in plakjes of als u ze kan vinden:

Maredsous, Brugse Blomme, Val Dieu, Fagotin, Abbaye Citeau, Petrus enz.

Bereiding: Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de uienringen in 8-10 min. lekker zacht. Schenk het Peelander dubbel Abdijbier erbij en smoor de uien tot er geen vocht meer in de pan is. Verwarm de oven voor op 200 ⁰ C. Rol het deeg uit en bekleed er een rechthoekige vorm van 10×30 cm of een springvorm van 24 cm rond mee. Druk de naden goed dicht. Beleg de deegbodem met de ham. Klop de eieren los, meng de slagroom, peterselie, zout en peper naar smaak er door. Schep de uien op de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel erover en leg de Abdijkaas er op. Bak de hartige Abdij  taart in de over in 30 -35 min. goudbruin en gaar en bestrooi met een beetje extra peterselie. Serveer met een frisse salade en drink er Peelander Dubbel bij

 

Dit bier is te koop op ruim 100 markten en in de winkel: SHOP IN SHOP, Veerweg 2 in Kamperland

 

KIJK OP WWW.ZEEUWSBIER.NL VOOR MEER RECEPTEN

 

Ingrediënten, hoofdgerecht voor 4 personen

2 el olijfolie

750 gr uien in halve ringen

100 ml Peelander Dubbel Abdijbier

1 rol croissantdeeg

100 gr ham

4 eieren

150 ml slagroom

3 el fijngehakte peterselie of bladselderij + wat voor de garnering

200 gr abdijkaas, zoals Port salut zonder korst en in plakjes of als u ze kan vinden:

Maredsous, Brugse Blomme, Val Dieu, Fagotin, Abbaye Citeau, Petrus enz.

Bereiding: Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de uienringen in 8-10 min. lekker zacht. Schenk het Peelander dubbel Abdijbier erbij en smoor de uien tot er geen vocht meer in de pan is. Verwarm de oven voor op 200 ⁰ C. Rol het deeg uit en bekleed er een rechthoekige vorm van 10×30 cm of een springvorm van 24 cm rond mee. Druk de naden goed dicht. Beleg de deegbodem met de ham. Klop de eieren los, meng de slagroom, peterselie, zout en peper naar smaak er door. Schep de uien op de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel erover en leg de Abdijkaas er op. Bak de hartige Abdij  taart in de over in 30 -35 min. goudbruin en gaar en bestrooi met een beetje extra peterselie. Serveer met een frisse salade en drink er Peelander Dubbel bij

 

Dit bier is te koop op ruim 100 markten en in de winkel: SHOP IN SHOP, Veerweg 2 in Kamperland

 

KIJK OP WWW.ZEEUWSBIER.NL VOOR MEER RECEPTEN