MOSSELPANNETJE MET PEELANDER DUBBEL ABDIJBIER

Recept  Mosselpannetje met Peelander Dubbel Abdijbier

 

 

Peelander dubbel abdijbier heeft een robuust gebrande smaak met een zachte ronde afdronk die lang blijft hangen, wat perfect harmonieert met de ronde smaak van mosselen en wortel . Door het garen van de mossel in Peelander Dubbel Abdijbier komt de kruidigheid van het bier in de mossel, wat door de hopbitterheid extra benadrukt wordt !

Ingrediënten voor dit hoofdgerecht voor 4 personen:

4 kg mosselen, afgespoeld in koud water, kapotte en open exemplaren verwijderen.

olijfolie

2 winter wortelen geschild en in kleine stukjes gesneden

1 ui in halve ringen gesneden

1 prei in stukjes gesneden

1 flesje Peelander dubbel Abdijbier

 

Bereiding:

1 Verhit een klein beetje olijfolie in een grote pan en fruit de wortel, ui en prei

2 Voeg de mosselen toe. Blus af me het bier en kook op hoog vuur in ongeveer 4 minuten tot alle schelpen open staan. Schud de mosselen na 2 minuten goed om.

Serveer daarna meteen!

 

Lekker met frieten en salade!

KIJK OP WWW.ZEEUWSABDIJBIER.NL VOOR MEER RECEPTEN

 

Dit bier is te koop op ruim 100 markten en in de winkel:

SHOP IN SHOP, Veerweg 1 in Kamperland

 

Naar een recept van het jurylid van HEEL HOLLAND BAKT Jannie vd Heijden