PARELHOEN MET PEELANDER TRIPEL ABDIJBIER

RECEPT               Parelhoen met Peelander  Tripel Abdij Bier

Voorbereiding:                30 minuten Kooktijd:             50 minuten

Ingrediënten voor 4 personen: – 1 parelhoen in stukken (of ander gevogelte) – 50 gr boter – 4 uien – 2 tenen knoflook – 2 wortelen – 8 aardappelen – 15 cl Peelander Tripel – 15 cl crème fraîche – peper en zout – bieslook Bereiding van het recept: – Laat de boter smelten in een pan en braad het vlees goudbruin. Laten staan. – Maak de uien schoon en snijd ze in stukken, ook de knoflook en wortels en laat ze enkele minuten fruiten voordat u ze bij het vlees voegt. – Zout en peper, en het bier toevoegen. Deksel erop en op een laag vuur laten koken gedurende 20 minuten. – Aardappelen toevoegen en 20 minuten laten koken. – Crème fraîche toevoegen en op een laag vuur nog eens 10 minuten laten sudderen. – Bestrooien met geknipte bieslook en daarna serveren. Eet smakelijk!