STOOFPOTJE MET PEELANDER HERFSTBIER

Geplaatst op 30 oktober 2018 naar een recept van Marjo

LAAT JE HELE KEUKEN RUIKEN NAAR DE HERFST!!

ingrediënten voor 4 tot 6 personen:

knolselderij van 500 gram

200 gram champignons

700 gram runderstoofvlees

1eetlepel grove mosterd

versgemalen peper

laurierblad

50 gram boter

2 winterwortels

200 ml runderbouillon

2 teentjes knoflook200 ml PEELANDER 1 herfstbier = Donker Dubbel Abdij Bier

3 aardappels

2 preien

 

 

bereiding

 

Snijd de winterwortels in plakken ,schil de knolselderij en snijd in blokjes, reinig de champignons en snijd in stukjes, snijd ook het vlees in stukjes en wrijf het in met de mosterd

 

Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bak de plakjes winterwortel ,de uitgeperste teentjes knoflook enkele minuten mee met het vlees . Voeg de bouillon en het PEELANDER HERFSTBIER toe en breng aan de kook. .Laat het helemaal onderstaande  vlees 2 uur zachtjes sudderen

 

Maak de spruitjes schoon en schil de aardappelen ne snijd ze in stukken, maak de  prei schoon en snijd in stukjes. Voeg deze op de helft van de stooftijd toe aan het vlees.

 

Breng het stoofpotje voor serveren op smaak met peper en zout en serveer het met aardappelpuree.

 

Peelander bieren zijn op veel markten te koop en in de SHOP IN SHOP IN KAMPERLAND

 

 

BIERBROOD

Recept voor een bierbrood met PEELANDER Zeeuws Goud Tripel, 8.o Vol % Alc. Erg makkelijk om te maken en heerlijk bij een borrelplank!                              Ingrediënten: 500 gr zelfrijzend bakmeel                            1 theelepel zout                            1 eetlepel olijfolie                             1 flesje PEELANDER ZEEUWS GOUD 33CL                              Extra boter om de bakvorm mee in te vetten Bereiding        … Lees verder

MOSSELPANNETJE MET PEELANDER DUBBEL ABDIJBIER

Recept  Mosselpannetje met Peelander Dubbel Abdijbier     Peelander dubbel abdijbier heeft een robuust gebrande smaak met een zachte ronde afdronk die lang blijft hangen, wat perfect harmonieert met de ronde smaak van mosselen en wortel . Door het garen van de mossel in Peelander Dubbel Abdijbier komt de kruidigheid van het bier in de… Lees verder

PARELHOEN MET PEELANDER TRIPEL ABDIJBIER

RECEPT               Parelhoen met Peelander  Tripel Abdij Bier Voorbereiding:                30 minuten Kooktijd:             50 minuten Ingrediënten voor 4 personen: – 1 parelhoen in stukken (of ander gevogelte) – 50 gr boter – 4 uien – 2 tenen knoflook – 2 wortelen – 8 aardappelen – 15 cl Peelander Tripel – 15 cl crème fraîche… Lees verder

Uiensoep met Peelander Dubbel Abdijbier

100 gr mager soepvlees                                    300 gr uien 2 el boter                                                           1el bloem 1 el mosterd                                                      1tl fijngehakte rosemarijnnaaldjes 1 flesje Peelander Dubbel Abdijbier                  1l bouillon 4 sneetjes brood                                               100 gr jongbelegen kaas geraspt. Bereiding: Snij het soepvlees in kleine blokjes en de uien in ringen. Verwarm de boter in een pan en braad het vlees rondom… Lees verder

Entrecote met Zeeuws Goud

Zeeuws Abdij Bier, Knotwilgendreef 23, 4493 EJ Kamperland, tel 06 50695519            Bank NL45 RABO 0312 2563 10, BTW : 112505855 B01 KvK 67610862.                   Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 9 tot 17 uur.  Entrecote met een bierjus, aardappelpuree en gekarameliseerde sjalotjes en een groente naar keuze. in 30 min. Peelander Zeeuws Goud… Lees verder

Zalm met een roomsaus van Peelander Witbier

Zeeuws Abdij Bier, Knotwilgendreef 23, 4493 EJ Kamperland, tel 06 50695519            Bank NL45 RABO 0312 2563 10, BTW : 112505855 B01 KvK 67610862.                   Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 9 tot 17 uur.   ZALM MET EEN ROOMSAUS VAN PEELANDER WITBIER.   Dit feestelijke gerecht combineert prima de smaken van zalm en… Lees verder