Hartige uientaart

Bereid dit heerlijke gerecht in 35 minuten           

 

Ingrediënten, hoofdgerecht voor 4 personen

2 el olijfolie

750 gr uien in halve ringen

100 ml Peelander Dubbel Abdijbier

1 rol croissantdeeg

100 gr ham

4 eieren

150 ml slagroom

3 el fijngehakte peterselie of bladselderij + wat voor de garnering

200 gr abdijkaas, zoals Port salut zonder korst en in plakjes of als u ze kan vinden:

Maredsous, Brugse Blomme, Val Dieu, Fagotin, Abbaye Citeau, Petrus enz.

Bereiding: Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de uienringen in 8-10 min. lekker zacht. Schenk het Peelander dubbel Abdijbier erbij en smoor de uien tot er geen vocht meer in de pan is. Verwarm de oven voor op 200 ⁰ C. Rol het deeg uit en bekleed er een rechthoekige vorm van 10×30 cm of een springvorm van 24 cm rond mee. Druk de naden goed dicht. Beleg de deegbodem met de ham. Klop de eieren los, meng de slagroom, peterselie, zout en peper naar smaak er door. Schep de uien op de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel erover en leg de Abdijkaas er op. Bak de hartige Abdij  taart in de over in 30 -35 min. goudbruin en gaar en bestrooi met een beetje extra peterselie. Serveer met een frisse salade en drink er Peelander Dubbel bij

 

Dit bier is te koop op ruim 100 markten en in de winkel: SHOP IN SHOP, Veerweg 2 in Kamperland

 

KIJK OP WWW.ZEEUWSBIER.NL VOOR MEER RECEPTEN

 

Ingrediënten, hoofdgerecht voor 4 personen

2 el olijfolie

750 gr uien in halve ringen

100 ml Peelander Dubbel Abdijbier

1 rol croissantdeeg

100 gr ham

4 eieren

150 ml slagroom

3 el fijngehakte peterselie of bladselderij + wat voor de garnering

200 gr abdijkaas, zoals Port salut zonder korst en in plakjes of als u ze kan vinden:

Maredsous, Brugse Blomme, Val Dieu, Fagotin, Abbaye Citeau, Petrus enz.

Bereiding: Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de uienringen in 8-10 min. lekker zacht. Schenk het Peelander dubbel Abdijbier erbij en smoor de uien tot er geen vocht meer in de pan is. Verwarm de oven voor op 200 ⁰ C. Rol het deeg uit en bekleed er een rechthoekige vorm van 10×30 cm of een springvorm van 24 cm rond mee. Druk de naden goed dicht. Beleg de deegbodem met de ham. Klop de eieren los, meng de slagroom, peterselie, zout en peper naar smaak er door. Schep de uien op de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel erover en leg de Abdijkaas er op. Bak de hartige Abdij  taart in de over in 30 -35 min. goudbruin en gaar en bestrooi met een beetje extra peterselie. Serveer met een frisse salade en drink er Peelander Dubbel bij

 

Dit bier is te koop op ruim 100 markten en in de winkel: SHOP IN SHOP, Veerweg 2 in Kamperland

 

KIJK OP WWW.ZEEUWSBIER.NL VOOR MEER RECEPTEN

 

 

 

STOOFPOTJE MET PEELANDER HERFSTBIER

Geplaatst op 30 oktober 2018 naar een recept van Marjo LAAT JE HELE KEUKEN RUIKEN NAAR DE HERFST!! ingrediënten voor 4 tot 6 personen: knolselderij van 500 gram 200 gram champignons 700 gram runderstoofvlees 1eetlepel grove mosterd versgemalen peper laurierblad 50 gram boter 2 winterwortels 200 ml runderbouillon 2 teentjes knoflook200 ml PEELANDER 1 herfstbier… Lees verder

BIERBROOD

Recept voor een bierbrood met PEELANDER Zeeuws Goud Tripel, 8.o Vol % Alc. Erg makkelijk om te maken en heerlijk bij een borrelplank!                              Ingrediënten: 500 gr zelfrijzend bakmeel                            1 theelepel zout                            1 eetlepel olijfolie                             1 flesje PEELANDER ZEEUWS GOUD 33CL                              Extra boter om de bakvorm mee in te vetten Bereiding        … Lees verder

MOSSELPANNETJE MET PEELANDER DUBBEL ABDIJBIER

Recept  Mosselpannetje met Peelander Dubbel Abdijbier     Peelander dubbel abdijbier heeft een robuust gebrande smaak met een zachte ronde afdronk die lang blijft hangen, wat perfect harmonieert met de ronde smaak van mosselen en wortel . Door het garen van de mossel in Peelander Dubbel Abdijbier komt de kruidigheid van het bier in de… Lees verder

PARELHOEN MET PEELANDER TRIPEL ABDIJBIER

RECEPT               Parelhoen met Peelander  Tripel Abdij Bier Voorbereiding:                30 minuten Kooktijd:             50 minuten Ingrediënten voor 4 personen: – 1 parelhoen in stukken (of ander gevogelte) – 50 gr boter – 4 uien – 2 tenen knoflook – 2 wortelen – 8 aardappelen – 15 cl Peelander Tripel – 15 cl crème fraîche… Lees verder

Uiensoep met Peelander Dubbel Abdijbier

100 gr mager soepvlees                                    300 gr uien 2 el boter                                                           1el bloem 1 el mosterd                                                      1tl fijngehakte rosemarijnnaaldjes 1 flesje Peelander Dubbel Abdijbier                  1l bouillon 4 sneetjes brood                                               100 gr jongbelegen kaas geraspt. Bereiding: Snij het soepvlees in kleine blokjes en de uien in ringen. Verwarm de boter in een pan en braad het vlees rondom… Lees verder

Entrecote met Zeeuws Goud

Zeeuws Abdij Bier, Knotwilgendreef 23, 4493 EJ Kamperland, tel 06 50695519            Bank NL45 RABO 0312 2563 10, BTW : 112505855 B01 KvK 67610862.                   Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 9 tot 17 uur.  Entrecote met een bierjus, aardappelpuree en gekarameliseerde sjalotjes en een groente naar keuze. in 30 min. Peelander Zeeuws Goud… Lees verder

Zalm met een roomsaus van Peelander Witbier

Zeeuws Abdij Bier, Knotwilgendreef 23, 4493 EJ Kamperland, tel 06 50695519            Bank NL45 RABO 0312 2563 10, BTW : 112505855 B01 KvK 67610862.                   Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 9 tot 17 uur.   ZALM MET EEN ROOMSAUS VAN PEELANDER WITBIER.   Dit feestelijke gerecht combineert prima de smaken van zalm en… Lees verder