STOOFPOTJE MET PEELANDER HERFSTBIER

Geplaatst op 30 oktober 2018 naar een recept van Marjo

LAAT JE HELE KEUKEN RUIKEN NAAR DE HERFST!!

ingrediënten voor 4 tot 6 personen:

knolselderij van 500 gram

200 gram champignons

700 gram runderstoofvlees

1eetlepel grove mosterd

versgemalen peper

laurierblad

50 gram boter

2 winterwortels

200 ml runderbouillon

2 teentjes knoflook200 ml PEELANDER 1 herfstbier = Donker Dubbel Abdij Bier

3 aardappels

2 preien

 

 

bereiding

 

Snijd de winterwortels in plakken ,schil de knolselderij en snijd in blokjes, reinig de champignons en snijd in stukjes, snijd ook het vlees in stukjes en wrijf het in met de mosterd

 

Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bak de plakjes winterwortel ,de uitgeperste teentjes knoflook enkele minuten mee met het vlees . Voeg de bouillon en het PEELANDER HERFSTBIER toe en breng aan de kook. .Laat het helemaal onderstaande  vlees 2 uur zachtjes sudderen

 

Maak de spruitjes schoon en schil de aardappelen ne snijd ze in stukken, maak de  prei schoon en snijd in stukjes. Voeg deze op de helft van de stooftijd toe aan het vlees.

 

Breng het stoofpotje voor serveren op smaak met peper en zout en serveer het met aardappelpuree.

 

Peelander bieren zijn op veel markten te koop en in de SHOP IN SHOP IN KAMPERLAND