Uiensoep met Peelander Dubbel Abdijbier

100 gr mager soepvlees                                    300 gr uien

2 el boter                                                           1el bloem

1 el mosterd                                                      1tl fijngehakte rosemarijnnaaldjes

1 flesje Peelander Dubbel Abdijbier                  1l bouillon

4 sneetjes brood                                               100 gr jongbelegen kaas geraspt.

Bereiding: Snij het soepvlees in kleine blokjes en de uien in ringen. Verwarm de boter in een pan en braad het vlees rondom aan. Voeg de uien toe en bak deze glazig.

Roer de bloem, mosterd en rozemarijn erdoor fruit 2 minuten mee. Schenk de Peelander Dubbel Abdijbier en de bouillon in de pan en laat de uiensoep een half uur zachtjes doorkoken. Breng op smaak en laat afkoelen.

Serveren: Warm de soep op voor het serveren, schep in kommen en leg hierin een sneetje brood wat bestrooit is met kaas. Laat de kom onder een voorverwarmde ovengrill gratineren.