Zalm met een roomsaus van Peelander Witbier

Zeeuws Abdij Bier, Knotwilgendreef 23, 4493 EJ Kamperland, tel 06 50695519

           Bank NL45 RABO 0312 2563 10, BTW : 112505855 B01 KvK 67610862.

                  Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 9 tot 17 uur.

 

ZALM MET EEN ROOMSAUS VAN PEELANDER WITBIER.

 

Dit feestelijke gerecht combineert prima de smaken van zalm en een saus van PEELANDER WITBIER: Lekker, lekker, lekker!!!!

Ingredienten voor 4 personen: 400 g zalm met vel , peper en zout naar smaak,enkele plakken rauwe ham.

Voor de saus: 60 g sjalot 2 eetlepels olijfolie ,enkele peterseliestengels, 8 geplette jeneverbessen ,1 flesje Peelander Witbier, 2 eetlepels witte bloem , 200 ml room , 0.5 eetlepel gesnipperde koriander, 0.5 eetlepel gesnipperde peterselie,  peper en zout naar smaak. Als garnituur: 2 middelgrote tomaatjes ,iets fijngehakte peterselie ,4 pijpjes bieslook

Voorbereiding Snipper de sjalot zeer fijn. Pel de tomaten, ontpit ze en snij ze in blokjes. Zet ze koel weg tot gebruik. De zalm in 4 gelijke stukken verdelen (het vel eraan laten.)

 

Bereidingswijze Start met de saus van Peelander Witbier : Verhit de olijfolie en voeg de gesnipperde sjalot toe. Strooi er de bloem over en meng zeer goed. Voeg het flesje Peelander Witbier toe, samen met de korioander, peterseliestengels en jeneverbessen. Laat op een matig vuur tot tweederde inkoken. Voeg de room toe en laat zachtjes indikken. Passeer door een puntzeef en maak de saus af met peper en zout. Net voor opdienen er de peterselie door roeren.

 

Verhit wat boter in een pan. Bak de zalm (enkel op de velkant – dus niet draaien) – op matig hoog vuur.  Helemaal garen (eventueel even onder deksel) en kruid met peper en zout. Wikkel de stukken zalm in de rauwe ham. Leg de pakketjes op het bakpapier op een bakplaat. Bak gedurende 5 a 6 minuten in een voorverwarmde oven op 250 graden C

Serveertip De tomatenblokjes in het rond verdelen op de borden. De vis en de saus kunstig schikken en afwerken met gesnipperde peterselie  en een pijpje bieslook. Heerlijk met geroosterd, vers, lichtbruin brood en een glas Peelander Witbier.  Opgediend met krieltjes is dit een heerlijk hoofdgerecht!!

Naar een recept van Jannie van der Heiden, het bekende jurylid van HEEL HOLLAND BAKT

KIJK OP WWW.ZEEUWSABDIJBIER.NL VOOR MEER RECEPTEN

Dit bier is te koop op ruim 100 markten en IN DE WINKEL: SHOP IN SHOP, Veerweg 1 in Kamperland